Update corona – Huisartsenpraktijk H.A. Eijgelaar – Enschede

Welkom bij Huisartsenpraktijk H.A Eijgelaar

Van harte welkom op de site van huisartsenpraktijk H.A. Eijgelaar. Met deze site willen wij u graag informeren over onze praktijk. Ook kunt u via onze site een aantal zaken online regelen. Wij nemen op dit moment geen nieuwe patiënten aan.

Belangrijke mededeling

Ook in deze Corona tijd willen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn en zorg blijven leveren. U dient dan wel vooraf altijd telefonisch een afspraak met ons te maken en kunt niet spontaan bij de praktijk langs komen. U kunt ook geen online afspraak maken momenteel. Als u bij ons langs komt gelden er  een aantal maatregelen voor uw en onze veiligheid waar u rekening mee dient te houden.

Leest u  daarom eerst de informatie zoals opgenomen onder  de rubriek "Coronavirus" voordat u contact opneemt, naar een afspraak komt of vragen over vaccinatie heeft.   

Wij begrijpen dat dit voor u ongemakken zal opleveren. Wij proberen met deze maatregelen onze kwetsbare patiënten te beschermen en de voortgang van onze praktijk te waarborgen zodat we u kunnen blijven helpen. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Namens ons hele team.


Contact

Bij vragen adviseren wij ook vooraf op www.thuisarts.nl te kijken. U kunt daar betrouwbare informatie vinden en antwoorden op veelgestelde vragen.

Voor het maken van afspraken, uitslagen e.d. verzoeken wij u 's-morgens te bellen. Onze contactgegevens zijn:

Huisartsenpraktijk H.A. Eijgelaar
Prinsestraat 6
7513 Al  Enschede
Tel: 053-4323088 / E-mail: assistente@huisarts-haeijgelaar.nl/fax:053-4327441

Bij spoedvragen dient u altijd te bellen. Mail en vragen die ons bereiken via het patiëntenportaal worden niet meteen en op dezelfde dag beantwoord.

Update corona

Ik heb een vraag over Corona.

Verderop deze pagina treft u uitgebreide informatie hierover aan en waar u het beste terecht kan bij vragen. Kijk ook op: https://corona.steffie.nl

Als u zich wil laten testen op Corona bel dan: 0800-1202 en  kijk op www.ggdtwente.nl. Als u positief getest bent, geef dat dan s.v.p. ook aan ons door.

UPDATE VACCINATIES CORONA

(19 juni 2021)

Onze prakijk heeft de vaccinatierondes afgerond waarbij mensen geboren in 1951 t/m 1960 (de 60-70 jarigen) de mogelijkheid is geboden voor de eerste vaccinatie met AstraZeneca op de praktijk. De tweede injectie krijgt deze groep op vrijdag 25 juni 2021. Om dit te vieren zijn op de praktijk dan ook een aantal van de werken te bewonderen van kunstschilder Matthijs Jeuring (24). Matthijs is in 2020 afgestudeerd aan de AKI en toen ook genomineerd voor de Koninklijke Schildersprijs.

Onze praktijk heeft bij de patiënten die hiervoor toestemming hebben gegeven doorgegeven dat zij gevaccineerd zijn. Check zelf  door met uw DigiD in te loggen op “mijn RIVM” of uw vaccinatie is geregistreerd.

Wij ontvangen  veel vragen over wanneer mensen precies aan de beurt zijn voor de Covid  vaccinatie.  Raadpleeg hiervoor de RIVM site http://www.coronavaccinatie.nl/ of bel 0800-1351.Check regelmatig de website van de RIVM om te kijken of uw leeftijdsgroep al aan de beurt is. Dan kunt u namelijk alvast een afspraak maken en hoeft u de brief niet af te wachten. Wij weten niet wanneer andere patiëntengroepen aan de beurt komen voor vaccinatie en met welk vaccin. Dat bepaalt de overheid.  Bel hiervoor niet met ons maar met 0800-1351 (RIVM).

Patiënten geboren 1956 t/m 1960 die nog niet door ons zijn ingeënt kunnen vanaf 4 juni contact opnemen met de GGD om een inenting te krijgen met het Pfizer of Moderna-vaccin.

Patiënten die jaarlijks een  uitnodiging voor de griepprik vanwege een medische indicatie krijgen hebben in mei via ons een uitnodiging ontvangen voor het maken van een afspraak bij de GGD.  In andere gevallen geldt dat u een rechtstreekse uitnodiging dient af te wachten van de GGD.

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.  Zie bij thuisarts.nl ‘Ik denk erover om prikken tegen corona te halen’.

Kan ik als patiënt een afspraak maken bij de huisarts

Ja, dat kan. Wel zal de assistente u een aantal vragen stellen als u belt om te beoordelen of u wel of niet op consult op onze praktijk kunt komen of op een andere manier het beste geholpen kunt worden. Vanwege Corona helpen wij u zoveel mogelijk op afstand, via (beeld)bellen, mail of via het versturen van foto’s.

Hieronder vindt u ook de zelftest die u kunt doen om zelf te bepalen of u mogelijk met Corona besmet bent en thuis dient te blijven.

Ik ben uitgenodigd voor een afspraak op de praktijk: waar moet ik rekening mee houden?

 • Kom stipt op tijd (max 5 minuten te voren) binnen. U kunt doorlopen.
 • Ga alleen zelf naar binnen, tenzij het echt noodzakelijk is dat u een begeleider meeneemt.
 • Desinfecteer uw handen bij de ingang en doe uw mondkapje op voordat u binnen komt.
 • Loop rechtstreeks door naar de wachtkamer. Zijn alle zitplaatsen bezet? Er mogen helaas maar een beperkt aantal mensen in de wachtkamer. Keer dan om en wacht buiten in uw  auto of onder de carport. U wordt daar dan opgehaald of wordt gebeld. Zorg dat u uw mobiele telefoon bij u heeft en uw nummer bij ons bekend is.

Ik wil graag urine langsbrengen of een bloeddrukmeter terugbrengen

 • Bel eerst als u urine komt langsbrengen.
 • U  of degene die komt brengen mag geen koorts of luchtwegklachten hebben bij binnenkomst.
 • Desinfecteer uw handen bij de ingang en draag een mondkapje voordat u binnen komt.
 • Loop rechtstreeks door naar de balie.
 • lever de bloeddrukmeter (met ingevuld formulier) of urine in bij de bak vóór de balie.
 • Zorg dat uw naam en geboortedatum op het urinepotje vermeld staan.
 • U wordt gebeld over de uitslag.

Ik ben uitgenodigd voor een videobelafspraak

Een videoconsult is mogelijk op een apparaat dat beschikt over een camera, zoals uw mobiele telefoon, of tablet / Ipad waarop u de door ons ontvangen mail kunt openen. Het is ook mogelijk een PC met camera of laptop te gebruiken, maar dan moeten wel de camera en microfoon zijn ingeschakeld.

U ontvangt van ons een mail met bevestiging van de afspraak en een link om naar het online gesprek te gaan op het afgesproken tijdstip.

Hoe zit het met mijn periodieke (controle) afspraken bij de praktijkondersteuner?

Op dit moment vinden controle afspraken bij de praktijkondersteuner voor chronische zorg grotendeels plaats via (beeld)bellen. De praktijkondersteuner neemt hiervoor zelf contact met u op. Het kan voorkomen dat dat op een wat vroeger of later moment is dan u gewend bent.

Er is mij gevraagd een foto te sturen/ ik wil graag een mail sturen met een medische vraag.

Dat kunt u het veiligst doen via uw Patiëntenportaal. Of als u daarvoor nog geen account heeft kan dat ook via een beveiligde mail. Als u een urgente vraag heeft dient u te bellen, dat kan niet per mail. Op de Home page vindt u twee linken die u kunt gebruiken om een beveiligde mail naar de assistente of praktijkondersteuner te sturen.

Heb ik een keuze als ik Corona heb?

We willen u ook vragen over het volgende na te denken. Als u getroffen wordt door het Coronavirus, wilt u dan naar het ziekenhuis? U heeft een keuze. Denk na over welke zorg het beste bij u past en bespreek het met uw dierbaren en de huisarts. Daarbij kan de keuzehulppagina van de website thuisarts  u helpen bij het maken van een afweging.