Update corona – Huisartsenpraktijk H.A. Eijgelaar – Enschede

Welkom bij Huisartsenpraktijk H.A Eijgelaar

Van harte welkom op de site van huisartsenpraktijk H.A. Eijgelaar. Met deze site willen wij u graag informeren over onze praktijk. Ook kunt u via onze site een aantal zaken online regelen. Wij nemen op dit moment geen nieuwe patiënten aan. Kijk voor u belt ook altijd even op www.thuisarts.nl.

 

Update corona

Ik heb een vraag over Corona.

Als u zich wil laten testen op Corona bel dan: 0800-1202 en  kijk op www.ggdtwente.nl. Als u positief getest bent, geef dat dan s.v.p. ook aan ons door.

Wij ontvangen  veel vragen over wanneer mensen precies aan de beurt zijn voor de Covid booster  vaccinatie.  Raadpleeg hiervoor de RIVM site http://www.coronavaccinatie.nl/ of bel 0800-1351.Check regelmatig de website van de RIVM om te kijken of uw leeftijdsgroep al aan de beurt is.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.  Zie bij thuisarts.nl ‘Ik denk erover om prikken tegen corona te halen’.

Kan ik als patiënt een afspraak maken bij de huisarts

Ja, dat kan. Wel zal de assistente u een aantal vragen stellen als u belt om te beoordelen of u wel of niet op consult op onze praktijk kunt komen of op een andere manier het beste geholpen kunt worden. Vanwege Corona helpen wij u zoveel mogelijk op afstand, via (beeld)bellen, mail of via het versturen van foto’s.

Hieronder vindt u ook de zelftest die u kunt doen om zelf te bepalen of u mogelijk met Corona besmet bent en thuis dient te blijven.

Ik ben uitgenodigd voor een afspraak op de praktijk: waar moet ik rekening mee houden?

 • Kom stipt op tijd (max 5 minuten te voren) binnen. U kunt doorlopen.
 • Ga alleen zelf naar binnen, tenzij het echt noodzakelijk is dat u een begeleider meeneemt.
 • Desinfecteer uw handen bij de ingang en doe uw mondkapje op voordat u binnen komt.
 • Loop rechtstreeks door naar de wachtkamer. Zijn alle zitplaatsen bezet? Er mogen helaas maar een beperkt aantal mensen in de wachtkamer. Keer dan om en wacht buiten in uw  auto of onder de carport. U wordt daar dan opgehaald of wordt gebeld. Zorg dat u uw mobiele telefoon bij u heeft en uw nummer bij ons bekend is.

Ik wil graag urine langsbrengen of een bloeddrukmeter terugbrengen

 • Bel eerst als u urine komt langsbrengen.
 • U  of degene die komt brengen mag geen koorts of luchtwegklachten hebben bij binnenkomst.
 • Desinfecteer uw handen bij de ingang en draag een mondkapje voordat u binnen komt.
 • Loop rechtstreeks door naar de balie.
 • lever de bloeddrukmeter (met ingevuld formulier) of urine in bij de bak vóór de balie.
 • Zorg dat uw naam en geboortedatum op het urinepotje vermeld staan.
 • U wordt gebeld over de uitslag.

Ik ben uitgenodigd voor een videobelafspraak

Een videoconsult is mogelijk op een apparaat dat beschikt over een camera, zoals uw mobiele telefoon, of tablet / Ipad waarop u de door ons ontvangen mail kunt openen. Het is ook mogelijk een PC met camera of laptop te gebruiken, maar dan moeten wel de camera en microfoon zijn ingeschakeld.

U ontvangt van ons een mail met bevestiging van de afspraak en een link om naar het online gesprek te gaan op het afgesproken tijdstip.

Hoe zit het met mijn periodieke (controle) afspraken bij de praktijkondersteuner?

Op dit moment vinden veel controle afspraken bij de praktijkondersteuner voor chronische zorg grotendeels plaats via (beeld)bellen. De praktijkondersteuner neemt hiervoor zelf contact met u op. Het kan voorkomen dat dat op een wat vroeger of later moment is dan u gewend bent.

Er is mij gevraagd een foto te sturen/ ik wil graag een mail sturen met een medische vraag.

Dat kunt u het veiligst doen via uw Patiëntenportaal. Of als u daarvoor nog geen account heeft kan dat ook via een beveiligde mail. Als u een urgente vraag heeft dient u te bellen, dat kan niet per mail. Op de Home page vindt u twee linken die u kunt gebruiken om een beveiligde mail naar de assistente of praktijkondersteuner te sturen.

Heb ik een keuze als ik Corona heb?

We willen u ook vragen over het volgende na te denken. Als u getroffen wordt door het Coronavirus, wilt u dan naar het ziekenhuis? U heeft een keuze. Denk na over welke zorg het beste bij u past en bespreek het met uw dierbaren en de huisarts. Daarbij kan de keuzehulppagina van de website thuisarts  u helpen bij het maken van een afweging.